Sponsorserbjudande

Hur utvecklar vi vår föreställningsförmåga när hela framtiden måste skrivas om?

POLHEMS UNDERWERK – kampen för kreativ frihet

Han var fattig, föräldralös, främling i trakten, och dyslektiker.

Hur kunde han bli Sveriges Leonardo da Vinci och den svenska mekanikens fader?

Vi gjorde vad ingen annan gjort – en pjäs om Christopher Polhems osynliga ungdomsår i Sorunda och Ösmo!

Nu skriver vi en ny pjäs – Polhems Underwerk – om eldsjälarna i Sorunda som gjorde pjäsen! De utmanar krafter i bygden, samhället och sig själva, och möter motgångar – men får hjälp från oväntat håll; teaterkungen Gustaf III och hans älskade fritänkerska Charlotte de Geer, tillsammans med banbrytande rockstjärnor och barn från teaterhimlen. Badin, den västafrikanske mannen som kom till Gustafs hov som 6-årig slavpojke, finns också med – han hade en skattegård i Sorunda! Och givetvis möter vi både den unge Christopher Polhem och den gamle Polhem – uppfinnaren som fick det astronomiska uret på domkyrkan i Uppsala att gå igen, efter att ha stått stilla i hundra år. Nu är han tillbaka i Sorunda med sitt ur, för att leverera en ny tid av kreativ frihet!

FRAMTIDSHOPP

Polhems Underwerk är en dramakomedi i tre akter med musik och dans – spelas under en sommarfestival 2021 i Sorunda prästgårdspark 3-11 juli. Södertörns vackraste spelplats!

Vi har ett särskilt fokus på barn och unga, som tillsammans kämpar för en hållbar framtid, med stor frihet att skapa och påverka. Vi vill bryta den urbana normen och ge framtidshopp

Vi har fått bidrag från EU genom Leader Stockholmsbygd för vår första etapp i produktionen, med höga antagningspoäng. Svenska Akademien, Nynäshamns kommun, Lions Club, Strängnäs stift, Pro Suecia-fonden och Region Stockholm stöder oss i Etapp 2, genomförandet.  Nu är vi nära mål!

VILL NI BLI VÅR SPONSOR?

Vi ansöker om ett generöst  bidrag från er! Till produktion, regi, skådespelare, ljus/ljud, scen och marknadsföring. Varje bidrag är avgörande för oss. Vi erbjuder fri entré med snittar och bubbel till vårt genrep 2  juli. Er logga och namn visas på stor skylt vid ingången till spelplatsen, samt i teaterprogrammet.  Annonsplats för den som vill!

Ideella Teaterföreningen Polhem Bankgiro 689-4786

RING OCH FRÅGA MER:    Ylva Eggehorn, tel 070-710 45 07.   JAG RINGER GÄRNA UPP.

CORONA ; Vi repeterar smittsäkert och spelar utomhus för 200 personer på anvisade sittplatser!